Et tema som stadig kommer opp er sakte spill. Ingen liker runder på 5 timer eller mer! Men hva kan gjøres for å komme raskere rundt?

Jeg tror vi alle kan være enige om at det er mulig å spille en 4-timers selskapsrunde med 4 i ballen. I Midam turneringer spiller vi stort sett 3-baller og likevel opplever vi runder godt over 5 timer! Vi har ingen dommere til å jage oss rundt men vi har et felles ansvar for å passe på hverandre. Eller ikke nødvendigvis passe på, men kanskje hjelpe rundt. Følg med når ballen til din medspiller går mot skogen og gjør leteområdet så lite som mulig. Og er du skikkelig inne i bushen er det kanskje ikke så nøye å bruke tid på å lete. Dette er ikke PGA-tour!

BertilNesbyenMin påstand er at det er viktigere å holde tempo enn å finne ballen hver gang. Slå en provisorisk hvis du er i tvil, vær klar straks det er din tur, skriv scoren mens de andre slår ut, bruk laseren mens de andre slår, les putten mens de andre putter (og kanskje trenger du ikke lese fra alle mulig vinkler!). Og husk at det ikke er regelbrudd å spille i feil rekkefølge. Er du klar, og kan slå så gjør du det. Bare pass på å ikke forstyrre dine medspillere.

Rask golf handler ikke om å jogge mellom slagene men å være effektiv når du skal slå!

La oss alle gjøre en innsats for å holde rundene rundt 4 timer. Golf skal ikke være stress, men mister du kontakten med spillerne foran betyr det at noe må gjøres! Følger du rådene over slipper du å stresse.

Lykke til resten av sesongen!