Da er det offisielt. NGF følger EGA og aldersgrensen for neste års Mid Amatør NM blir dermed 30 år. Det vil dermed være naturlig for oss å følge dette. Mid-Amatør grensen for 2015 blir altså 30 år.
Vi har diskutert litt frem og tilbake hvordan vi skal få interessante turneringer ut av dette. Resultatet er at vi oppretter en ny klasse; M40 for spillere over 40 år. 30-åringer kan i prinsippet være på toppen av deres golfkarriere og dermed bli tøffe å konkurrere mot for spillere som nærmer seg senioralder. Som før kan du selvsagt stille i M30 selv om du er godt over 40 dersom du ønsker det (vi har flere seniorspillere som stadig er med) men vi tror dette blir en god klasse for de mellom 40 og 55 (50 for kvinner).
Videre vil vi fjerne klasseindelingen som var HCP-basert og kun spille i to klasser, netto og brutto. De nye klassene vil dermed bli:

  • M30 brutto
  • M30 netto
  • M40 brutto
  • M40 netto

Premiering til den beste brutto spiller pr turnering og de beste nettospillere (25%). Beste bruttospillere vil trolig være de samme fra gang til gang så vi premierer først og fremst netto pr turnering. I tillegg øker vi andelen premier til OOM-vinnere. Som før må du spille min 5 turneringer for å telle i OOM-sammenheng.

Av andre nyheter kan vi nevne at vi endrer litt på turneringsoppsettet. Vi har tidligere hatt tidlig og sen starttid på fredager. Dette har medført spredt felt, litt problemer med blokkering av tider og lite sosialt samhold. I 2015 vil vi derfor prøve kun én starttid, enten tidlig (kl 10) eller sent (ca kl 15) på de ulike fredagene. Det blir opp til hver enkelt spiller å plukke de fredagene som passer. Vi prøver også å få til flere helgeturneringer.
Alt i alt tror vi dette blir positivt for Mid-Amatørene og håper alle sprer det glade budskap i sin klubb.

God jul og Godt nytt golfår til dere alle!